tirsdag 31. januar 2012

God natt - sov godt


    Jeg gjør kanskje veldig lite for å bli en "verdensmester", men når natten kommer og jeg ligger i sengen min. Blir jeg liggende der en stund å tenke over livet. Og hver natt finner jeg fram til den samme tanken som natten før. Den siste tanken i mitt hode før jeg sovner er: "Det lille jeg gjør, det vil jeg fortsette å gjøre. For hver eneste lille ting - er akkurat passe STORT nok for meg." God natt

mandag 30. januar 2012

Er jeg buddhist ??


Buddhist er jeg nok ikke - eller mulig jeg er (litt)?. Mye av den buddhistiske tekningen er jeg helt enig i, spesielt dette:

"Et utgangspunkt for all buddhistisk tenkning er noen enkle observasjoner: Absolutt alle ting er i forandring, og alt står i samspill med alt annet. Det finnes ikke noen evig uforanderlig kjerne, hverken i ting, levende vesener, mennesker eller noen guder. Hvis vi tror at det finnes noen slik uforanderlig, varig kjerne i oss selv eller livet rundt oss, og dermed prøver å holde fast på våre opplevelser, går vi imot naturens vesen. Vi lar oss binde til fortid og framtid istedenfor å leve her og nå - og det skaper lidelse."

Om vi mennsker slutter å utvikle oss, vil vi bli stående stille i det samme som vi alltid har gjort. Det strider i mot mine tanker. men i morgen kan jeg mene noe annet (men da har jeg jo forandret meg)

"Den viktigste veien hun valgte, var den som fikk henne til å gå" Coelho


søndag 29. januar 2012

til dere jeg "sletter" vil jeg bare si følgene

Jeg skrev på Facebook for noen dager siden følgende;

"Jeg er lei meg for det, men jeg må på grunn av enkelte holdninger dessverre slette noen FB venner... jeg kan og vil ikke ha hatske ytringer på min side.... Ikke det at deres egne kommentarer er de værste, men fordi de igjen er venner med folk som til tider har svært ekstreme holdninger og kommentarer.. Jeg har andre venner her som jeg er oppriktig glad i og som jeg ikke ønsker skal bli utsatt for disse ytringene... i allefall IKKE på min side"

Kommentarene og "liker" ble mange og jeg ble rørt over de tilbakemeldingene jeg fikk. Derfor ønsker jeg å takke dere alle som gjorde dette. Jeg er sikkert ikke den beste selv med å tenke over hva jeg skriver på FB eller på min blogg. Men ekstreme holdninger og kommetarer ligger ikke i min natur.

til dere jeg "sletter" vil jeg bare si følgene;

Livet er for kort og dyrebart til at jeg vil/ kan hate noen.
Vi er alle så forskjellige at vi umulig klarer å like eller komme godt overens med alle, men sånn er livet. De som behandler meg eller mine venner dårlig kutter jeg bare ut og bruker heller tid på de som gleder og løfter meg.


Vi er alle forfattere, av vårt eget liv.

Livet er den vanskeligste oppgaven vi får. Den viktiste oppgaven, og den mest verdifulle. Her får vi bare ett forsøk, og bør gjøre så godt vi kan. Ikke fordi andre skal vurdere, kritisere og sette karakter på det, men fordi resultatet av denne oppgaven avgjør din skjebne. Som i alle andre oppgaver, er det forventet, og plass til, feil. Det er lov å bomme på deler, misstolke og ha et eget perspektiv. Det er viktig å se ting med dine egne øyne. Det er tross alt din oppgave. Du avgjør hva som skal være med og hva som ikke skal være med. Du avgjør selv hva som er viktig, og mindre viktig. Hvem sine meninger som får ta plass, hvem sine meninger som må vike. Innledningen styrer vi ikke så mye av selv. Men vi får noen retningslinjer. Fakta finnes i form av sammfunnet. Det er normer og regler som man forventer at man skal følges. Drøftingen er det du selv som står for, helt og holdent. Du kan dra inn synspunkter, fakta og sitater, men det er du som avgjør hva som står sterkest. Hvor hovedfokuset skal være, hva du synes er interessant, og viktig i livet. Konklusjonen får vi se litt etter litt iløpet av oppgaven. Det er aldri forsendt å gjøre om på denne oppgaven. Vi skriver med penn, så vi kan ikke gjøre om på det som er gjort. Men vi kan vri det om etterhvert som vi fortsetter. Vi kan vinkle oss tilbake på rett spor. Vi er forfatteren, vi holder pennen og vi er ansvarlige for at dette blir den beste oppgaven vi noen gang har jobbet med

lørdag 28. januar 2012

Vinni har stått på sitt og holdt sitt image, mange har kritisert han.(janteloven) Her synes jeg han fortjener å bli roset for hva han har fått til :)Denne kommer til å ha en plass i mitt hode en god stund fremover

http://youtu.be/yA3H9pkwvZE

Kjærlighet = vondt = IKKE SANT

Alle sier at kjærlighet gjør vondt...men det er ikke sant. Ensomhet gjør vondt...å bli avvist gjør vondt...å miste noen gjør vondt...sjalusi gjør vondt. Alle forveksler disse tingene med kjærlighet...men sannheten er at kjærlighet er det eneste i verden som gjør opp for all den smerten og det eneste som får deg til å føle deg fantastisk igjen.

1000 lappen


Hørte en historie om en foreleser som begynte foredraget sitt med å holder opp 1000,- kr, og spurte:
- Hvem vil ha denne 1000 lappen?
Flere hender gikk opp i været, men foreleser sa: Før jeg leverer over denne, det er noe jeg må gjøre.
Han krøllet den sammen, og spurte igjen: - Hvem ønsker fortsatt denne 1000 lappen?
Hendene var fortsatt hevet. - Og hva hvis jeg gjør dette?
Han kastet den i gulvet, spyttet og tråkket på den og igjen holdt opp 1000 lappen - Nå skitne og krøllete. Han gjentok spørsmålet, og hendene var fortsatt oppe.
- Dere må aldri glemme dette - sa foreleser. - Uansett hva jeg gjør med denne 1000 lappen, vil det fortsatt være en tusen lapp.

"Mange ganger i våre liv, er vi knust, tråkket på, sparket, mishandlet, krenket og spyttet på, men til tross for dette, er vi likevel verdt det samme."

fredag 27. januar 2012

Tror du på tilfeldigheter ?

Jeg tror ikke på tilfeldigheter.jeg tror at alle situasjoner har betydning, Det er aldri tilfeldig. Uansett hvilken situasjon man er i, så har vi skapt den selv. Vi har alt i oss selv. ALT! Om vi virkelig tar oss tid til å lete i oss selv, finner vi svarene. På hvorfor ingen ting skjer tilfeldig, men at vi selv har skapt den situasjonen vi er i.DET VI TROR VI ER, ER VI. DET VI TROR VI HAR, HAR VI. Så enkelt er det. Vi ser det bare ikke. Øyeblikket NÅ er AKKURAT SLIK DU VIL HA DET. Fordi vi har SKAPT det selv. TROR jeg på tilfeldigheter, er det fordi jeg har SKAPT tilfeldighetene selv,

onsdag 25. januar 2012

Er det forsvarlig å lese eventyr for våre barn?


Eventyr er noe du og jeg har blitt lest for eller fortalt om av våre foreldre, tanter og onkler og jeg har uheldigvis fortalt dem videre til mine tre gutter Fredrik, Max og Linus men, jeg angrer på at jeg har gjort de? Hvorfor? tenker du, jo.

Selv om eventyr kan være en oppdiktet historie, som blir fortalt fra person til person - fra generasjoner til generasjoner. Skal jeg nå informere deg om hva vi virkelig forteller til våre neste generasjoner.

Eventyrene om Espen Askeladen, som egentlig var en "seriemorder",,,,, tenk bare etter hva han gjorde: Drepte mange troll - Smisker på kongene til han får prinsessen og halve kongerike ved å utføre noen latterlig enkle prøver. Å ikke nok med det, han var kåt også . . . . tvingte kongen til å gifte bort sin datter (prinsessen) bare for å komme i buksa hennes og så ut på nye eventyr,,,,gutta på tur,,, sammen med sine forbryterske brødre Per og Pål, som blant annet tvang seg innpå bonden. Så ble det jo iskaldt i denne stakkarlige lille hytta, og de tre guttejævlene var jo vant til slottsvarme, så de går en etter en inn i skogen for å hugge ved. Men et troll kommer og skremmer dem ut fra skogene som også var fredet! Uten respekt anser Espen dette som en krigserklæring. Planlagt i minste detalj setter han ut sin morderplan. Espen lurer det stakkars trollet til å tro at han har kjempe høy forbrenning, blir med trollet hjem til hans hjem. Der setter han sin draps plan ut i live, ved å få trollet til å sprette opp sin egen mage. Ikke nok med dette, men Espen stjeler alt trollet eier og har og bruker alt opp på nærmeste bordell. Visse mennesker ville ansett trollet for onde siden det er stort og stygt, men hvis dette trollet var så ondt ville det ikke bare knust Espen ved første sjanse? Bevisene er klare! Askeladden var på lik linje med Jack the riper og Ted Bundy, men som også hadde med et nettverk av hjelpere som ikke hadde noen respekt for privatlivets fred. For dere som enda ikke er overbevist om at disse eventyrene med gutten…. Espen Askeladen ikke bør leses eller fortelles videre til de neste generasjoner. Les bare på hva han gjorde med prinsessen som ingen kunne målbinde eller når han stjal de 7 sølvendene til trollet.(Men det er jo bare mine tanker, rundt det med evetyr.... mulig jeg tar feil?)

tirsdag 24. januar 2012


Jeg har hengt meg litt opp i TV reklamen, en av disse forteller oss at shampoen gjenoppbygger hårets volum og glans. Gjenoppbygger? Hva i all verden! Har vi alle mistet glansen og volumet? Er vi alle i en slags gjenoppbyggingsfase? Hvor lenge skal den pågå?  Hvordan vet de at vi har mistet volum og glans? Når skjedde dette? Hvorfor har ingen fortalt meg at jeg har mistet volumet? Og Glansen? Og hvordan skjedde det? Vet de noe jeg ikke vet? Jeg mener det, man kan jo bli helt paranoid av sånne shampo reklamer. ( men hvem Shampo er det som gjør at mine høye viker blir borte??)