torsdag 9. februar 2012

Er Livet så kjipt, som media sier?

Mulig jeg tar feil, men hvorfor tar media bare opp det som er galt eller negativt hele tiden, eksempelvis krise, krig, terror, ulykker, overgrep, katastrofer og om personlige tragedier. Pluss mye mer som jeg ikke kommer på i farten. Er det fordi; det er de som vekker oppmerksomhet, og som selger og bidrar til økte opplagstall?. Eller liker vi å lese om det negative?. Jeg forstår at media skal gi oss et bilde av samfunnet vi lever i men, det er da veldig mye som går kjempebra også. At folk greier seg fint og har det bra, eller at ting rett og slett fungerer.Men det er langt fra så populært å skrive/snakke om,.

At man går på trynet av og til, noen ganger grundig også, men klarer å reiser seg, børster av seg støvet og går videre. Det er jo slik det er for oss alle i større eller mindre grad i løpet av livet. Livet er jo en berg og dalbane, livet er et spennende spill, livet er å hoppe i fallskjerm, det er å ta sjanser, falle og reise seg igjen. Det er jo slik saker det burde være mye mer om i media?. Jeg har mer enn en gang lurt på hvorfor slikt verken blir omtalt eller verdsatt.

Jeg tror faktisk at vi har godt av å lese/høre litt om den positive delen av tilværelsen. At media dekker mer av det positive som skjer rundt oss, det verdifulle vi har, all den kjærligheten som finnes hele tiden. At de tar for seg de fantastiske personene som gjør noe godt for andre. De personene som opplever positive ting. Er det ikke slik at positivitet avler positivitet?

Og la det for all del være sagt: Dette er ikke et angrep på folk som virkelig sliter. Men kanskje det kan være inspirerende og realitetsorienterende, for noen av oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar